netherlands_flags_flag_17041 (12K) united_kingdom_flags_flag_17079 (29K) germany_flags_flag_17001 (12K) indonesia_flags_flag_17013 (16K)
ToelichtingHoe kan het ook anders dan dat slechts met vijf-elementen logica, spijsverteringsproblemen en emotionele storingen werkelijk verbetert kunnen worden, ten opzichte van een paar symptomen opheffen met geneesmiddelen, die elders in de vijf-elementen cyclus allerlei storingen veroorzaken.
Het is de geest van deze tijd, dat we steeds snellere methoden hebben om alles te regelen en steeds minder tijd hebben. We hebben meer kennis omtrent chemische en fysiologische processen, de bouw en de functie van ons lichaam dan ooit in het aantal mensen met emotionele klachten (stress, Depressie, eetstoornissen etc.) is ook groter dan ooit. Mensen worden steeds ouder, maar zijn gemiddeld minder gezond. Het wordt tijd om het hele systeem te balanceren in plaats van het lijf op te splitsen in 40 specialismen en uitsluitend medicatie toe te passen die slechts symptomen bestrijdt en die goed is omdat de bijwerkingen nauwkeurig beschreven zijn. Dat wil niet zeggen dat we deze medicijnen niet moeten nemen als we hevige klachten hebben. Vergeet echter niet in de tussentijd de diepe oorzaak op te heffen, waardoor we na een tijdje die medicijnen niet meer nodig hebben,

beter nog, breng en houdt het systeem volledig in balans, voordat het tot klachten komt. Preventie een eigen verantwoording voor de klachten is de boodschap voor de mensheid in deze tijd. Storingen van het emotioneel systeem vinden we terug ieder element van de 5 elementen.

Iedere meridiaan correspondeert met een basis emotie en een emotie die bij een leegte of een exces hoort. Alle emoties werken op hart en hart is direct verbonden met de dunne darm en drievoudige verwarmer, waardoor het vuur element centraal staat in de psycho-neuro-immuno-endocrinologie. Als we de energieën van de verstoorde meridianen herstellen, zullen ook de functie van het het emotioneel systeem en de spijsvertering herstellen.